Vestingstedendagen  

De Vereniging Nederlandse Vestingsteden presenteert zich met een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een andere vestingstad plaatsvindt. Dit spectaculaire evenement in een historische setting trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers in een van de aangesloten vestingsteden. Ridderspelen, kannonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de Vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk.
 
Samen met de vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden maken de inwoners van de oude vestingstad er een geweldig historisch spektakel van. Bewoners zullen hun straten terugbrengen in een tijdsbeeld van rond de middeleeuwen.  
 

Bezoekers kunnen getuigen zijn van aanvals- en verdedigingspelen op het land en eventueel te water en een rondgang over de schitterende vestingwallen mag natuurlijk niet ontbreken. Op diverse locaties worden demonstraties gegeven en ambachtslieden laten de bezoekers zie hoe vroeger werd gewerkt en geleefd. Muzikanten laten hun liederen uit vroeger tijd horen en nodigen 
u natuurlijk graag uit om een handje te helpen.

Twee dagen lang gaan de poorten op slot en kunt u zich in een historische vesting wanen. De 
Vestingstedendagen vinden in Grave plaats op 7 en 8 april 2018. Kijk voor meer informatie op onze website bij de nieuwsberichten of op onze Facebookpagina. 

https://www.facebook.com/Vereniging-Nederlandse-Vestingsteden-204553079583184/
 
Er is ook een speciale website van Historisch Spektakel in Grave:
http://www.historischspektakelgrave.nl/nl/geschiedenis-herleeft-in-grave/