Routes Groenlo

Cultuur historische wandeling 
Er is een interessante wandelroute te maken langs de projecten van Groenlo Vestingstad. Dit wordt gedaan om iedereen de kans te geven meer te zien en te beleven van Vestingstad. Langs de wandelroute zijn een aantal informatiepanelen geplaatst.

De wandelroute voert langs verschillende bezienswaardigheden van Groenlo Vestingstad:
- Stadsmuseum Groenlo
- Barakkenplaats - Oude Calixtuskerk
- Scherpenbergbolwerk (Nabij kantongerecht)
- Nieuwe Poort aan de Eibergseweg
- Het Mussenbergbolwerk (de kanonsbult)
- Stadsboerderij
- De markt

De routekaartjes zijn bij de VVV te koop.
 
Wandelroute De grolse bierroute
Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht langs de brouwgeschiedenis van Groenlo.

De bierroute is een combinatie van een stadswandeling en een kroegentocht. Gedurende de wandeling krijgt u allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen.

Onderweg kunt u in vier cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat.
De tocht eindigt daar waar het allemaal begon, in de kelder van Bar de Lange Gang. Hier werd ooit het eerste Grolsche bier gebrouwen.

De Ambachtelijke Bierroute is een activiteit voor groepen van minimaal 10 personen (minder personen kan wel, maar dan geldt het minimum van € 175,-). De kosten zijn € 17,50 p.p. Hierbij inbegrepen zijn 5 consumpties, 1 broodje warm vlees en de gids. Duur van de route is ongeveer 4 uur.
 
Kinderfietsroute 'OnderVuur'
‘Onder vuur’ is een bewegwijzerde fietsroute voor kinderen van 9-12 jaar. Onderweg komen de deelnemers van alles te weten over het Beleg van Grol tijdens de 80-jarige oorlog. Waarom bevochten de Staatse troepen en de Spanjaarden elkaar? Hoe werd de vestingstad Groenlo belegerd? Lukt het Bregje haar vader te bevrijden uit het omsingelde Groenlo?

Tijdens de fietstocht moeten allerlei opdrachten uitgevoerd worden. Om die goed uit te voeren krijgen de deelnemers een rugzak met inhoud mee. Zijn alle opdrachten goed uitgevoerd? Dan wacht aan het eind een historische verrassing.

De route start bij Marveld Recreatie (tevens Toeristisch Overstappunt) in Groenlo. De deelnemers kunnen ook starten bij de VVV in Groenlo.

Voor informatie over alle 20 kinderroutes in de Achterhoek bezoek www.kinderroutes.nl.
 
Fietsroute '80-jarige oorlog'
Deze bewegwijzerde fietsroute van ca. 40 km voert u door het afwisselende landschap tussen Bredevoort en Groenlo in het oostelijk deel van de Achterhoek. U maakt kennis met de historie van de 80-jarige oorlog en de zichtbare herinneringen aan deze bewogen tijd in de geschiedenis van deze twee vestingsteden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lange-afstand fietsbrochure
Fietsroute langs alle vestingsteden met voorbeeldarrangementen en informatie over toeristische informatiepunten