Vestinghuys in Steenbergen

Doorlopende expositie
in de Gummaruskerk

 

VESTINGHUYS, ONS VERLEDEN ONDER ÉÉN DAK

 

Het Vestinghuys is een tentoonstelling over erfgoed, geschiedenis en landschap in de gemeente Steenbergen en brengt het ontstaan van de vesting Steenbergen en de omliggende kernen in beeld.

 

De tentoonstelling is samen met alle musea, heemkundekringen en andere cultuurhistorische organisaties in de gemeente ingericht. De verhalen erachter maken de tentoonstelling boeiend voor elke bezoeker. De expositie behandelt niet alleen het vestingverleden maar gaat over erfgoed, geschiedenis en landschap van heel de gemeente. Van iedere kern zijn drie onderwerpen uitgelicht die zijn aangedragen door de heemkundekringen en musea. Elke kern wordt aangeduid met een bijzondere tekening van één van de kerken uit de nalatenschap van tekenaar Ton van Nijnatten.

 

Een primeur voor Steenbergen is een vitrine met kleine kunstwerken van Niel Steenbergen, één van de bekendste kunstenaars van de stad, die in heel Nederland zijn sporen heeft verdiend en achtergelaten. Ook is er een animatie te zien over het ontstaan en de ontwikkeling van de vesting.

 

Openingstijden

De tentoonstelling is tot eind 2021 te bezoeken in de Gummaruskerk tijdens de openingstijden van de kerk en het VVV Informatiepunt: in september op woensdag, vrijdag en zaterdag 11.00-16.00 uur; van oktober tot en met december op vrijdag en zaterdag 12.00-16.00 uur.

Gelieve tijdens uw bezoek rekening te houden met de (dan) geldende coronavoorschriften.

2020-09-16T05:56:07+00:00

Geef een reactie