Voormalig kruitmagazijn Brielle voor het eerst geopend voor publiek

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 12 september 2020 was het kruitmagazijn in Brielle voor het eerst geopend voor publiek. Het gebouw, dat deel uitmaakt van de historische vestinggordel rond de stad, is door de werkgroep ‘Kanonnen en Affuiten’ en ‘Bastions Ontsloten’ hersteld in ingericht. 

Het gebouw is één van de oudste onderdelen van de Brielse vestingwallen. In de 19de eeuw had het bouwwerk de functie van kruitmagazijn. De ruimte is daarvoor zeer geschikt met muren van bijna 80 centimeter dik. Bij de restauratie van het interieur is zowel de oorspronkelijke situatie als de aangetroffen situatie als uitgangspunt genomen. In de opgeknapte binnenruimte staan spullen van Historisch Museum Den Briel die een indruk geven van de vroegere functie.

Met een gids is het mogelijk om kruitmagazijn in Brielle te bezoeken. Aan de buitenzijde van het gebouw zit een lichtknop, zodat ook bezoekers zonder gids de binnenzijde van het oude magazijn kunnen aanschouwen. 

2021-12-22T23:16:14+01:00

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.