Het is een van de meest in het oog springende evenementen in de gemeente Oost Gelre: de Slag om Grolle, die gewoonlijk tweejaarlijks wordt georganiseerd in en rond Groenlo. Vorig jaar is besloten om het evenement te verplaatsen en wel naar 21-22 en 23 oktober 2022. DUS NOTEER ALVAST IN UW AGENDA!

De stichting had gehoopt in dat jaar zeventig groepen uit zestien landen te kunnen verwelkomen, en daar ook al een eerste selectie voor gemaakt. Van de kant van handelaren in historische spullen en artiesten was de belangstelling voor het evenement eveneens weer erg groot. Ook leerkrachten en amateurfotografen moeten voor deze gelegenheid om levende geschiedenis met eigen ogen te aanschouwen, nog een tijdje geduld uitoefenen.

De Slag om Grolle zou in dat jaar voor de achtste keer gehouden worden. In 2019 was het historische spektakel dat over drie dagen wordt uitgesmeerd, goed voor zo’n 25.000 bezoekers. Zo’n 1400 re-enactors uit heel Europa, maar ook uit Australië en de Verenigde Staten waren van plan om naar Groenlo te komen.

Voor updates over het evenement: volg de website www.slagomgrolle.nl en onze facebookpagina.

2022-05-15T16:29:53+02:00

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.