Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landgoedwandeling in de kasteeltuinen met Gids ’s-Heerenberg

13 juli 15:00 - 16:30

Huis Bergh in ’s-Heerenberg staat bekend als een van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.

Wat minder mensen weten, is dat bij dit kasteel zich de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland bevindt. Wij bieden bezoekers de kans het landgoed te ontdekken aan de hand van een gids die er alles over kan vertellen!

Huis Bergh is in het bezit van een zeer rijk huisarchief. Er zijn documenten uit 1461 te vinden die al melding maken van een tuin, een ‘gaarde’, die werd aangeduid als ‘De Tuin aan de Vinkenberg’. In 2016 is de Gaarde gerestaureerd en heringericht.

‘De nieuwe Gaard’ is een onderdeel van een groter parkgebied ‘de Plantage’. Door deze archiefdocumenten kunnen we een reconstructie van de tuin maken vanaf 1461 tot heden. Elementen uit de late middeleeuwen, renaissance, barok en Engelse landschapsstijl zijn allemaal terug te vinden.

De rondleiding start op de voorburcht van Huis Bergh.

Vandaar leidt de gids de bezoekers rond en brengt met alle extra informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van het landgoed kasteel Huis Bergh nog meer tot leven! Landgoedwandelingen zijn het hele jaar te boeken voor groepen.

Elke zaterdag om 15 uur.

Duur: 75 minuten.

Hof van Eergh 8

7041 AC ’s-Heerenberg

Groepsboekingen zijn het hele jaar door beschikbaar, en kaartverkoop is mogelijk zowel online als bij ons informatiepunt op de voorburcht onder de poort. (bij kasteel huis Berg) Het informatiepunt is in juli en augustus op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 12.30 tot 16.30 uur.
Bezoek onze website www.huisbergh.nl of bel ons op 0314-661281 voor de laatste informatie.