Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Openlucht theater spektakel ‘Land uit Zee Maerlants Voorne’Brielle

22 juni 13:30 - 23 juni 21:00

Je beleeft de historische verhalen van Voorne-Putten wel op een heeI speciale manier met dit openluchttheater spektal.  In het stuk wordt het verhaal vertelt van de Cisterciënzer monniken en Jacob van Maerlant. Als decor wordt gebruik gemaakt van de historische locatie Noordpoort en het Bastion IX.

De vlaamse monniken hadden veel kennis en kunde over het aanleggen van dijken zodoende werd hun hulp ingeroepen door de Heren van Voorne na de overstromingen op het eiland in 1214.

Jacob van Maerlant, een van de grondleggers van de Nederlandse taal, heeft een tiental jaren in het huidige Brielle (toen Maerlant) gewoond en gewerkt als koster. Zijn boeken zijn zeer belangrijk voor de Nederlandse taal en een aantal daarvan heeft hij zelfs hier in het huidige Brielle geschreven. Echter maar weinig mensen, zelfs Briellenaren weten wie hij was en hoe belangrijk hij is geweest als auteur. Hij schreef namelijk in een taal die voor iedereen begrijpelijk was en zo legde hij de dertiende-eeuwse Nederlanders voor het eerst uit hoe hun wereld in elkaar zat.

Wanneer

  • Zaterdag 22 juni 2024 om 13.30 uur om 19.30 uur
  • Zondag 23 juni 2024 om 13.30 uur om 19.00 uur

Prijzen

  • € 15,00

De Noordpoort

Restanten van de Noordpoort

Noorderbolwerk

3231 Brielle

Locatie

Brielle
Markt 1
Brielle, 3231AH
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie