Historische optocht door de straten van vestingstad Heusden en diverse activiteiten op 10 en 11 september aanstaande

Historie herleeft in Heusden

De Stichting Vestingstad Heusden heeft een mooi evenement op de agenda staan. Voor 10 en 11 september is namelijk alles uit de kast gehaald voor “Historisch Heusden”. Het centrum van de vestingstad gaat eeuwen terug in de tijd met een handelsmarkt en oude ambachten. Wandelend door de gezellige straten maken bezoekers grote kans op ontmoetingen met de inwoners van toen en daar zitten vreemde personages tussen. Ook kan men genieten van diverse acts en optredens. En pas op, gedraag je, want anders loop je het risico opgepakt te worden door de schout en zijn schepenen en wordt je veroordeeld tot het schandblok.

In de Heemtuin staan de schutters van “ net d’r neffe” en in de Kikkerstraat hebben de Heeren van Altena een kampement, waar gekookt wordt en ambachten uit de middeleeuwen gedemonstreerd worden. Jonge ridders kunnen daar ook het zwaardvechten leren.
Professor Bombastic laat kinderen op een bezem vliegen en brouwt bijzondere drankjes met hen. Ook gilde St. Blasius is van de partij en loopt enkele keren per dag mee in de historische optocht die door de straten trekt.

Meer informatie is te verkrijgen via Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat :

https://www.bezoekdelangstraat.nl/agenda/2311125530/historisch-heusden

Telefoonnummer: 085-0068763
Website: www.rbtdelangstraat.nl
Email: info@rbtdelangstraat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *