Klundert2019-04-23T18:35:14+02:00

Vestingstad Klundert

Klundert: de tweede vestingstad die de gemeente Moerdijk rijk is, naast vestingstad Willemstad. De vestingstad Klundert is gelegen tussen Zevenbergen, Fijnaart en Moerdijk en heeft circa 7320 inwoners.

Klundert vormde een onderdeel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden in de 80-jarige oorlog. Willem van Oranje omringde in 1583 het stadje met wallen en grachten. Niet de gehele omwalling is intact gebleven, maar veel herinnert nog aan deze tijd. De vestingwerken van Klundert zijn veranderd in een groen gebied, waar men heerlijk in alle rust rondom de resten van de grachten kan wandelen. 

De vestingstad ligt op een gebied van zeekleipolder, met nabijgelegen kreekrestanten en waterlopen zoals de Aalskreek en Keenehaven.  

Aan bezienswaardigheden, activiteiten ontbreekt het niet in de vestingstad Klundert. Iedere donderdagmiddag is er een weekmarkt in Klundert. Ook een kijkje nemen in de lokale boetiekjes is zeker de moeite waard. De natuurliefhebbers kunnen genieten van de natuurgebieden Buitengorzen en Ruigenhil.

Neem een kijkje bij het renaissance stadhuis, dat in 1621 werd gebouwd in opdracht van Prins Maurits. Het gebouw werd gebouwd in maniëristische stijl naar een ontwerp van Melchior van Herbach. Ook kun je een leuke en leerzame ontdekkingstocht maken door het Nationaal Vlasserij-Suikermuseum of Heemkundekring Die Overdraghe.

Op zoek naar iets actievers? Bezoek dan zwembad de Niervaert. De Niervaert beschikt onder andere over een wedstrijdbad, een wildwaterglijbaan, een wildwaterkreek, een whirlpool en een Turks stoombad.

Kortom: genoeg te beleven!