Ceremonie Gooise Meren bij het Vestingmuseum in Naarden

Gemeente Gooise Meren sluit zich met speciale ceremonie aan bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden

 

Gemeente Gooise Meren heeft met de vestingsteden Naarden en Muiden twee prachtige vestingsteden. De gemeente is samen met vele andere organisaties zoals het Vestingmuseum en de Stichting Monumentenbezit (SMB) verantwoordelijk voor behouden van deze monumentale omgeving. Gemeente Gooise Meren sluit zich daarom aan als lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden (VNV). We vieren dit bijzondere feit in het Vestingmuseum Naarden op zaterdag 20 april 2024. Alle inwoners, in het bijzonder die van Muiden – en Naarden Vesting zijn hierbij van harte welkom.

Ceremonie bij het Vestingmuseum
Om ongeveer 12.45 uur wordt aan de wethouder Erfgoed, Nico Schimmel een buitenvlag uitgereikt door de voorzitter van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden, dhr. van Domburg. Daarna zullen de kanonniers van het Vestingmuseum saluutschoten lossen. De ceremonie is het letterlijke startschot voor de samenwerking. Na de schoten krijgt de wethouder een welkomstpakket uitgereikt. Het gezelschap aangevuld met Stichting Monumentenbezit (SMB) en het Vestingmuseum, zal gezamenlijk met de vlag naar de gele loods lopen. Hier zal de vlag bij , het VVV informatiepunt Naarden, de Gele Loods , gehesen worden.

Weekend van het verdedigingserfgoed
Dit jaar is het voor de eerste keer het weekend van het ‘verdedigingserfgoed’.  Op 20 en 21 april 2024 zijn honderden boeiende forten, kastelen en bunkers in Nederland geopend. Op de website www.forten.nl zijn alle evenementen te vinden. Ook in Gooise Meren zijn er veel extra activiteiten.

Vereniging Nederlandse Vestingsteden
De Vereniging Nederlandse Vestingsteden zet zich in om het mooie culturele erfgoed,  vooral onze vestingsteden die Nederland rijk is, te behouden en bereikbaar te maken voor iedereen. Gemeenten wisselen via de VNV kennis uit over het belang van historische vestingsteden.

BEZOEK DE WEBSITE