Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Busexcursie: “Ontdek de monumenten in de gemeente Oss”

9 september, 2023 10:00 - 16:30

Op zaterdag 9 september rijdt om 10:00 uur en 13:30 uur weer een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. In de ochtend is dit erfgoedwethouder Sidney van den Bergh, in de middag voormalig wethouder en Tweede Kamerlid René Peters. Er wordt onderweg op twee plekken een stop gemaakt voor een rondleiding of wandeling. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Oss, is zeker de moeite waard.

De busexcursie op zaterdagochtend 9 september om 10:00 uur gaat naar het Vorstengraf in Oss en naar Lith. Tijdens de tweede stop wordt ook een boekje met nieuwe wandelingen door Lith gepresenteerd.

De busexcursie op zaterdagmiddag 9 september om 13:30 uur gaat naar de Maria Magdalenakerk in Geffen en het Erfgoedlokaal in Haren.

Praktische punten

  • Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.
  • Deelname aan de busexcursie is gratis.
  • Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan vanaf dinsdag 8 augustus bij het Stadsarchief, bij voorkeur via de mail: informatie@stadsarchiefoss.nl. Geef in de mail duidelijk aan om welke busexcursie het gaat en voor hoeveel personen de reservering is. Reserveren kan eventueel ook telefonisch of aan de balie op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 17:00 uur, 0412 – 842010, Stadsarchief Oss, Raadhuislaan 10 (in de Bibliotheek Oss). Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Vol = vol.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering maar voor één van de bustochten gereserveerd worden.
  • In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.
  • Graag bij verhindering tijdig afmelden, zodat iemand anders je plaats kan innemen.
  • Als je niet goed ter been bent, kun je het beste met de bus van 10:00 uur meegaan. In de middag moet vrij veel gelopen worden. Er is een mogelijkheid om een rollator onderin de bus te plaatsen. De bus heeft wel een hoge instap/trap. Grotere hulpmiddelen zoals scootmobiels meenemen, is helaas niet mogelijk.
  • De excursies duren ongeveer 3 uur.
  • Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.

Gemeentehuis Oss
Raadhuislaan 2
5341 GM Oss

 

Gegevens

Datum:
9 september, 2023
Tijd:
10:00 - 16:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.trefhetinoss.nl/uitagenda/2700763839/busexcursie-ontdek-de-monumenten-in-de-gemeente-oss

Organisator

Tref het in Oss
Telefoon
0412-763646
E-mail
info@trefhetinoss.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Oss
Oss, Noord-Brabant Nederland + Google Maps