Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumweek op Slot Loevestein

30 maart 11:00 - 2 april 16:00

Nationale museumweek op Slot Loevestein
Op 28 maart opent de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen – Verschillend verbonden” op Rijksmuseum Slot Loevestein. Dit viert het Slot in de Museumweek met een gratis rondleiding door de tentoonstelling. Ook doet het museum mee aan de Museumkaart actie waarbij jouw persoonlijke kaart een week lang ook voor iemand anders geldig is.

Tegenpolen | Verschillend Verbonden
In een wereld vol verandering en conflict lijkt “ben je voor of tegen?” een dagelijkse vraag. Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer het wij-zij denken vijandig wordt, brengt dat risico’s met zich mee. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt en hoe hun strijd de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw op zijn kop zette. Deze historische clash is niet alleen een boeiend verhaal, maar ook dé inspiratie voor de tentoonstelling over polarisatie, en over hoe we ondanks onze verschillen toch verbinding kunnen zoeken met elkaar. Te zien vanaf 28 maart.

Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 april, is er twee keer per dag een gratis rondleiding.

Tijdens de rondleiding van een professionele gids krijg je een verdieping op de inhoud en meer informatie over de motivatie om deze tentoonstelling te maken. Waarom is er gekozen voor dit specifieke onderwerp? En waarom nu? Kortom, een unieke rondleiding die je alleen tijdens de museumweek kunt beleven.
Deze starten om 11:30 en 14:00 uur.

Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf bij de kassa. Per rondleiding kunnen er maximaal 15 personen mee. De rondleiding duurt een uur.

wanneer

  • Dagelijks vanaf 30 maart 2024 t/m 5 april 202410.00 – 17.00 uur

prijzen

  • € 16,50

Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Gegevens

Begin:
30 maart 11:00
Einde:
2 april 16:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.bezoekdelangstraat.nl/agenda/3554450388/museumweek-op-slot-loevestein

Organisator

Bezoek de langstraat
E-mail
webmaster@gouverneurshuis.nl <webmaster@gouverneurshuis.nl
Bekijk de site van Organisator