Oranjevaasjes vervaardigd door Royal Christal Leerdam ten behoeve van het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie

Oude Hollandse Waterlinie jubileum 350 jaar

Een bijzonder moment tijdens het symposium van Kasteel Amerongen op zaterdag 15 oktober. De ambassadeurs van Oekraïne, België, Bosnië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en de commissaris van de Koning namen een uniek Oranjevaasje in ontvangst. Traditioneel vervaardigd door Royal Crystal Leerdam en aangeboden door Stichting Oude Hollandse Waterlinie.

Directeur Anastasia van der Lugt: “Het is heel speciaal om tijdens deze gelegenheid in dit gezelschap te mogen zijn. Onze vijanden van weleer (doelende op het rampjaar 1672) zijn onze bondgenoten voor de toekomst.” De rol van diplomatie in crisistijd is tot op de dag van vandaag een actueel thema.

Om deze reden organiseerde Kasteel Amerongen 15 oktober een symposium over diplomatie in 1672 en nu. In het programma was naast de visie van de Europese ambassadeurs ook ruimte voor het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie. Het is een groot voorrecht dat we, samen met de ambassadeurs van de landen waar we 350 jaar geleden mee in oorlog waren, nu in vrede op een symposium hebben kunnen spreken over zaken die ons verbinden.

Wil je meer weten over het symposium of het Oranjevaasje? Lees dan onderstaande artikelen op de website van de Oude Hollandse Waterlinie, of neem eens een kijkje op de website:

 

Home pagina

 

Onthulling Oranjevaasje

Symposium Kasteel Amerongen