Spectaculaire Vestingstedenroute Zuiderwaterlinie

We gaan van start op 16 april 2022!

 

Hou 16 april 2022 alvast vrij in de agenda: op die dag vindt een exclusieve rit plaats met vooroorlogse auto’s dwars door de Zuiderwaterlinie.

Het startpunt is in Heusden, daarna gaat de route door naar Geertruidenberg, met een bijzonder moment op de Markt. In Willemstad komen Brabantse gezelligheid en klassieke auto’s bij elkaar. Eindpunt Steenbergen staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s, motoren, fietsen en koetsen. Dus er is alles te beleven op deze dag met ons mooie mobiele erfgoed!

Dit alles in een setting waarbij onze vestingsteden het decor vormen en de pre-war auto’s en oldtimers over onze historische verbindingswegen rijden, vanaf startpunt tot eindpunt van de route. Maar niet alleen klassieke auto’s, maar ook historische schepen varen op deze dag een eigen route richting vestingstad Steenbergen.

Kom de sfeer opsnuiven in één van de vestingsteden of het slotfeest in Steenbergen!

Bezoekers kunnen al vanaf 11.00 uur genieten van vele activiteiten in Steenbergen. Van bijzondere auto’s op de markt tot historische schepen in de jachthaven: Steenbergen ademt die dag mobiel erfgoed. Met koetsjes kunnen bezoekers langs de stadswallen en sluizen rijden. En de hele middag zijn historische schepen in actie te zien.

Voorlopig dagprogramma:

De rit van 120 km met de vooroorlogse auto’s start om 10.00 uur in de omgeving van Drunen.

Na het startschot komt de route om 10.30 uur dwars door Heusden en om 11.15 uur arriveren de eerste auto’s in Geertruidenberg. Op de markt worden de auto’s warm onthaald en uitgebreid getoond aan het publiek.

De rit wordt voortgezet en de auto’s zijn vanaf 14.00 uur te bewonderen in Willemstad. De eerste auto’s komen rond 15.30 uur aan in Steenbergen, voor de finish van de autorit.