Welkom vestingstad ‘s-Heerenberg.

 

 

Het bestuur van Gemeente Montferland, met binnen hun gemeentegrenzen vestingstad ‘s-Heerenberg, heeft aangekondigd aan te willen sluiten als lid van de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

’s-Heerenberg, een rijke historische plaats

Vestingstad ‘s-Heerenberg is een rijke historisch plaats met het bekende middeleeuwse kasteel Huis Bergh als middelpunt en trekt jaarlijks vele bezoekers. In het stadscentrum wandel je langs bijzondere monumentale gebouwen. Ook de Plantage, bekend als de oudste tuin van Nederland, is meer dan een bezoekje waard.

Vereniging Nederlandse Vestingsteden

De Vereniging Nederlandse Vestingsteden is blij wéér een unieke vestingstad toe te kunnen voegen aan hun ledenbestand. Een vestingstad met eigen specifieke kenmerken en historische verhalen.
Als vereniging ondersteunen en adviseren wij betrokken bestuurders bij hun unieke vraagstukken. Wij maken ons sterk om de onderlinge samenwerking tussen steden te bevorderen en faciliteren, door informatie over specifieke vraagstukken uit te wisselen en hierin te adviseren.
Vestingstad ‘s-Heerenberg zet hiermee een goede stap, want door aan te sluiten als lid verbinden zij zich aan andere vestingsteden van Nederland en de vereniging zet zich in voor het nationaal belang van dit culturele verdedigingserfgoed.

Samenwerking met de vereniging en de leden

’s-Heerenberg staat het meest bekend om kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. Maar er is nog veel meer moois te zien in de oude stadskern. Prachtige monumentale gebouwen zoals het muntgebouw en het Raethuys, maar ook de oudste gedocumenteerde tuin van Nederland, de Plantage, zijn meer dan een bezoekje waard. Dat willen we graag meer onder de aandacht brengen, zodat nog meer bezoekers daarvan kunnen genieten. Kennis en ervaringen delen met andere vestingsteden over dit soort vraagstukken is belangrijk. Daarom sluit ‘s-Heerenberg aan bij de Vereniging Nederlandse Vestingsteden.

Samen met vestingstad ‘s-Heerenberg en onze andere leden zetten wij ons in om de gezamenlijke belangen te behartigen, zodat we veel voor elkaar krijgen. Immers samen gaat dit beter dan alleen.

Trots zijn wij om vestingstad ‘s-Heerenberg te mogen verwelkomen als nieuw lid! Welkom! En we kijken uit naar een mooie samenwerking!