Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerst in IJsselstein

23 december, 2023

Ontdek en beleef de magische kersttijd

De feestdagen beginnen in IJsselstein als de lichtjes in de Gerbrandytoren gaan branden. Die aanblik hoort voor ons IJsselsteiners bij het kerstgevoel, maar dat geldt ook voor alle mensen in de omgeving die de Grootste Kerstboom ter wereld op afstand kunnen zien.

Niet alleen de lampjes in de toren zorgen voor kerstsfeer in IJsselstein, ook in de mooi verlichte binnenstad kun je genieten van gezelligheid.

Bovendien bieden de winkeliers je een ruim aanbod aan mooie kado’s, mooie (streek)producten en ambachtelijke lekkernijen.

Bewonder de lichtjes in de omgeving vanaf een van de kerktorens.

Op woensdag 13 en 20 december kun je je aanmelden voor een uniek uitje, de beklimming van de Pasqualinitoren met rondleiding door een gids.

Er zijn ook tussen Kerst en Oud en nieuw weer klimmingen van de gewelven van de Basiliek.

Je kijkt uit over IJsselstein en je ziet natuurlijk de Grootste Kerstboom van de wereld. Bij helder weer heb je hier een unieke positie voor het maken van de mooiste plaatjes. Nog meer lichtjes zie je tijdens de Lichtwandeling van de gezamenlijke kerken op vrijdag 22 december. Onderweg kun je het kerstverhaal beleven. Ga je mee op zoek met de wijzen?

Ook muzikaal valt er veel te genieten rondom de kerstdagen:

Organisator

uit in ijsselstein
Telefoon
030 - 688 72 73
E-mail
info@uitinijsselstein.nl
Bekijk de site van Organisator