Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Magische winterweilanden IJsselstein

16 december, 2023 19:30 - 22:30

De stichting Mevrouw Klein Sprokkelhorst organiseert opnieuw een verrassend en uniek evenement voor IJsselstein. Op zaterdagavond 16 december is op 45 locaties aan de prachtig verlichte Achtersloot zinneprikkelende muziek, zang, theater, dans en vertellingen te horen en te zien. Meer dan 300 artiesten laten u de diversiteit en schoonheid van de Kunsten ervaren. Hartverwarmend wordt u ontvangen door bewoners in de stal, de hooiberg of de huiskamer. Kleed u warm aan, kom te voet of op de fiets. Geniet van een Glühwein, warme chocolademelk, een wafel, frietje of een broodje beenham, en beleef met elkaar de Magische Winterweilanden……..

Programma
Het culturele veld van IJsselstein zal opnieuw laten zien hoe rijk en gevarieerd het aanbod van de stad is. Daarnaast zijn er verrassende optredens van artiesten van hoge kwaliteit uit de regio en het land. Zo zal harpist Joost Willemze optreden, nadat hij afgelopen zomer de prestigieuze Grachtenfestivalprijs won. Ook aanwezig zijn het filmorkest Stories of Imagination. En het verhaal van de IJsselsteinse Godslamp zal verteld worden.

De avond zal herinneringen oproepen aan de sfeervolle Kerstavond van mevr. Klein Sprokkelhorst. Opnieuw in kerstsferen deze keer, maar in een nieuw jasje onder de titel magische Winterweilanden. De Achtersloot zal deze avond de mooiste straat van IJsselstein zijn. Het publiek wordt hartverwarmend ontvangen in hooibergen, stallen, huiskamer, zolders en buitenverblijven. Langs de route zijn diverse foodtrucks met warme drank en lekkers.

Geniet voor 1 avond wandelend of op de fiets van de prachtige stilte in het buitengebied en de mooi verlichtte Achtersloot. Een avond vol theater, muziek, beeldende kunst, zang, dans en poëzie.

Kerstmenu
U kunt voorafgaand aan de avond tussen 17.00 en 19.00 uur bij diverse horecagelegenheden een kerstmenu eten.

Praktische informatie
Magische Winterweilanden start om 19.30 uur en eindigt om 23.00 uur. Kleedt u warm aan en kom te fiets of te voet naar de locaties. De Achtersloot is die avond tussen 18.30 en 23.00 uur volledig gesloten voor auto’s. Verkeer van en naar Montfoort kan alleen via de IJsseldijk. Programma en routeflyers vindt u o.a. bij bibliotheek, theater, horeca en winkels.

Organisator

uit in ijsselstein
Telefoon
030 - 688 72 73
E-mail
info@uitinijsselstein.nl
Bekijk de site van Organisator