Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sinterklaas in IJsselstein

9 november, 2023 - 6 december, 2023

Eerste pieten in IJsselstein

De eerste verken-Pieten zijn al vooruitgestuurd door Sinterklaas en komen IJsselstein vast verkennen. Je ziet ze op zaterdag 18 november al in de binnenstad. Wat gaan ze aan Sinterklaas vertellen? Hebben ze al snoepgoed mee? En heb jij je verlanglijstje al klaar? Een week later komt ook de Sint aan in onze stad en kunnen we weer volop Sinterklaasliedjes zingen en smikkelen van de pepernoten. Kom je de eerste Pietjes vast een ‘high five’ geven? 

Sinterklaasintocht

Op zaterdag 25 november verwachten we Sinterklaas en Pieten met de boot (vanuit richting Montfoort) bij het Hazenveld en voor een route door de binnenstad, waar hij bij het Historisch Stadhuis volgens traditie de sleutel van de stad in ontvangst zal nemen. Vervolgens zal hij een tour langs de verschillende winkelcentra maken. Daarna moet hij natuurlijk snel gaan slapen, want hij heeft veel te doen de komende weken. De Sint overnacht in de Kasteeltoren, waar we hem samen weltrusten kunnen zeggen. Bekijk programma

Pietendag

Piet word je niet zomaar. Daar heb je heel wat vaardigheden, en zeker ook lenigheid, voor nodig. Wil jij eens zien of je dat zou kunnen? Of wil je graag Piet worden? Doe dan mee met de pietenkunstjes op zaterdag 2 december van Circus Tadaa en show jouw talent aan Sint. Het programma start om 12.00 uur met Sinterklaas wakker maken in de Kasteeltoren. Bekijk programma.

Sinterklaaspuzzeltocht

Overal in de IJsselsteinse binnenstad (Benschopperstraat, Utrechtsestraat, Schuttersgracht, Weidstraat en Kerkstraat/Voorstraat) vind je gouden schoentjes in de etalages. In die schoentjes zie je letters. Maak met deze letters een woord, kleur de kleurplaat die hoort bij de puzzeltocht. Maak er echt iets moois van voor Sinterklaas!

Lever de kleurplaat en het woord in tot en met 1 december bij de werkkamer van Sint in de Kasteeltoren en haal op 3 december tussen 13.00 en 17.00 uur een cadeautje op bij Museum IJsselstein!

Sinterklaasvoorstelling

Sint en het Peper-munten-misverstand
Ga mee op een spannend avontuur en zing gezellig mee! Sinterklaas en het Peper-Muntenmisverstand is een vrolijke en spannende voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar, waarin veel meegezongen kan worden met bekende Sinterklaasliedjes, zoals Zie Ginds Komt De Stoomboot, Hoor De Wind Waait Door De Bomen en natuurlijk het bekende Kwibus-Sintlied: Daar Zijn We Weer.

Pepernotenpret in het Fulcotheater
In deze vrolijke voorstelling viert Dirk Scheele het Sinterklaasfeest met hulppieten en sinterklazen in de zaal. Hij zingt bekende en nieuwe Sinterklaasliedjes en wordt bijgestaan door zangpieten. Kom verkleed als hulppiet of hulpsint en maak er samen een groot feest van! Een leuk uitje voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar.

 

Gegevens

Begin:
9 november, 2023
Einde:
6 december, 2023
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://inijsselstein.nl/post/sinterklaas-in-ijsselstein

Organisator

uit in ijsselstein
Telefoon
030 - 688 72 73
E-mail
info@uitinijsselstein.nl
Bekijk de site van Organisator