Vestingstedenroute de Zuiderwaterlinie

Het wordt genieten tijdens de dag van de vestingstedenroute de Zuiderwaterlinie

Kom de sfeer opsnuiven in één van de vestingsteden of tijdens het slotfeest in Steenbergen!

Dagprogramma:

De rit van 120 km met de vooroorlogse auto’s start om 10.00 uur in de omgeving van Drunen.

Na het startschot komt de route om 10.30 uur dwars door het mooie vestingstadje Heusden.  In Heusden stoppen de equipes kort bij het bezoekerscentrum, voormalig gemeentehuis, bij de Pelsestraat 17, waar iedere equippe hartelijk wordt ontvangen door inwoners van Heusden in historische kledij.

m 11.15 uur arriveren de eerste auto’s in Geertruidenberg. Op de historische Markt worden de auto’s warm onthaald door een stadsgidsen van Geertruidenberg en uitgebreid getoond aan het publiek. De VVV biedt een torenbeklimming aan om 11:00 uur. Let wel: vol is vol dus reserveer op tijd uw kaartjes via het VVV. U kunt dan het spektakel van bovenaf de kerktoren bekijken. Informatie bij VVV Geertruidenberg. Op de Markt kunt u nog gezellig wat drinken of een hapje eten, waarbij er verschillende bandjes live muziek spelen. Om 12:10 uur vertrekt de eerste auto weer naar de volgende vestingstad.

De auto’s komen om 13:30 aan in Willemstad. De equipes rijden langs het Mauritshuis en door het centrum van Willemstad, waarbij de laatste auto rond 14:10 uur arriveert.

Vervolgens wordt de route wordt voortgezet naar Steenbergen, voor de grote finish van de autorit. Met de viering van het 750-jarig bestaan van de stad Steenbergen en de 25e verjaardag van de huidige gemeente in 2022, is Steenbergen dan ook de ideale finishplaats voor dit spectaculaire evenement. Aankomst in Steenbergen van de eerste auto is om 14:00 uur.

Activiteiten Steenbergen:

  • In de haven van Steenbergen liggen historische schepen.
  • In het centrum staat een fraaie uitgebreide collectie mobiel erfgoed.
  • De hele dag zijn er festiviteiten, waaronder muziek, stadswandelingen en tour tochten met mobiel erfgoed.
  • Er staat een groot podium bij de Gummaruskerk, waar de pre-war auto’s op rijden en worden getoond. Een
  • De eerste auto komt aan om 14.00 uur. De laatste auto komt aan om 14.45 uur. De eerste auto’s worden op bijzondere en spectaculaire wijze onthaald.
  • Een speaker van de gemeente Steenbergen vertelt over elke auto die op het podium rijdt.

Steenbergen veranderd in één groot openlucht museum. Het staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s motoren, fietsen, koetsen en ademt deze dag mobiel erfgoed. In de havens liggen historische schepen en herleeft ook de bedrijvigheid uit de tijd van de suikerfabriek, er ligt een demoschip “Door Gunst Verkregen”. Er is een zeemanskoor, een troubadour, een saluutbatterij en er rijden een paardentram en “Jan Plezier” langs stadswallen en sluizen, de stadsherauten van Steenbergen geven ter plaatse tekst en uitleg over het vestingverleden. Dus gegarandeerd Brabantse gezelligheid!

TOT 16 APRIL A.S.!