Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ambachtsdag bij Achterhoeks Openluchtmuseum Lievelde:

19 oktober, 2023 11:00 - 16:00

Vlabij Groenlo ligt Lievelde waar een Openluchtmuseum gevestigd is, daar worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Een unieke ervaring tijdens de Herftvakantie!

Vind je het leuk om terug in de tijd te gaan en te zien hoe mensen vroeger hun ambachten uitvoerden? Dan mag je de ambachtsdag op donderdag 19 oktober 2023 van 11:00-16:00 uur bij het Achterhoeks Openluchtmuseum niet missen! Een perfecte gelegenheid om tijdens de herfstvakantie weg te zijn en iets nieuws te leren over traditionele ambachten.

Demonstraties door Vrijwilligers

Tijdens deze dag zie je verschillende demonstraties van vrijwilligers die met passie hun oude ambachten doen herleven. Je kunt bijvoorbeeld zien hoe olie geslagen wordt in de rosoliemolen, de zagerij in werking zien en een bakker die brood bakt. Verder zijn er ook nog andere interessante ambachten, zoals klompenmaken, houtdraaien, smeden, touwdraaien, spinnen, knipmutsen maken en vlas bewerken. Zo krijg je een unieke kijk in het leven van onze voorouders en leer je hun traditionele technieken waarvan sommige nog steeds worden gebruikt.

Proeven en Genieten

Als je even wilt pauzeren kan je terecht bij Erve Kots, waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen. De Herberg biedt een gezellige omgeving waar je kunt genieten van de sfeer en een heerlijke pannenkoek.

Tijd, locatie, en informatie

Zoals vermeld vindt de Ambachtsdag plaats op donderdag van 11:00-16:00 uur bij het Achterhoeks Openluchtmuseum, Eimersweg 4 in Lievelde. Er zijn entreekosten die variëren per persoon en kaartje. Voor volwassenen is de prijs € 7,50. Senioren vanaf 65 jaar betalen € 5,50.

Kinderen zijn welkom voor maar € 3,00 en er is ook een familiekaart beschikbaar voor 2 volwassenen en maximaal 3 kinderen voor € 18,00.

Gegevens

Datum:
19 oktober, 2023
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://groenlo.nl/agenda/ambachtsdag-bij-achterhoeks-openluchtmuseum-lievelde/

Organisator

vvv groenlo
Telefoon
0544-461247
E-mail
info@vvvgroenlo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Domburg
Veere, Zeeland + Google Maps