Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bezoek Middeleeuws Muiderslot Muiden

5 juni, 2024 10:00 - 9 maart, 2025 17:00

Het Muiderslot – ook wel bekend als Amsterdam Castle Muiderslot – is een van de bekendste kastelen van Nederland. Het vierkante kasteel met kenmerkende ronde hoektorens en slotgracht werd gesticht door Floris V. kort na 1285 en gerestaureerd van 1895-1910. De inrichting van het kasteel belicht vooral de 17e eeuw, de periode waarin dichter, schrijver en historicus P.C. Hooft het kasteel bewoonde.

Er worden regelmatig bijzondere activiteiten in en om het kasteel georganiseerd, zoals een diner in de kasteeltuinen of kamperen in de boomgaard. Het kasteel-museum is ook perfect om met kinderen te bezoeken!

Rondleiding in en rondom het kasteel
Tijdens de gratis audiotour van circa 45 minuten vertellen prachtige voorwerpen en schilderijen de geschiedenis van het leven op het kasteel in de Gouden Eeuw.

Buiten kan men genieten van het zicht op de haven van Muiden en van het vergezicht over de voormalige Zuiderzee.

Ook de pruimenboomgaard en de in 17e-eeuwse stijl aangelegde historische tuinen zijn een bezoek waard.

Met kinderen
Voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is een speurtocht te koop bij de kassa (€2,-). Ga op pad en voer de opdrachten uit. Soms heb je een beetje hulp nodig van een volwassene. De speurtocht is tevens een bouwplaat: je kunt hem na afloop uitknippen en vouwen. Zo heb je thuis je eigen model van het Muiderslot. Vraag naar de speurtocht bij de kassa.

Ook is er voor kinderen een speciale (gratis) audiotour. Hoe hielden ze vroeger de vijand op afstand? En wat deden ze als er toch gevaar naderde? Je kunt de gratis audiotour ophalen op de binnenplaats van het kasteel. Het verhaal duurt ongeveer 20 minuten en is er in het Nederlands en Engels.

Op de woensdagmiddagen zijn er speciale kinderrondleidingen. Kinderen krijgen de gelegenheid om zelf een aantal ‘oude’ voorwerpen vast te houden.

Collectieportal Gooi & Vecht
Duik online in de collectie van Rijksmuseum Kasteel Muiderslot en andere musea in Gooi & Vecht via het Collectieportal Gooi & Vecht. Struin door topstukken en minder bekende pareltjes en laat je inspireren voor je volgende museumbezoek. Luister naar de Gooise Museumschatten-podcast en ontdek de verhalen achter de objecten, verteld door museumprofessionals.

Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 31 maart 2024 10.00 – 17.00 uur

Rijksmuseum Muiderslot
Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Gegevens

Begin:
5 juni 10:00
Einde:
9 maart, 2025 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.visitgooivecht.nl/nl/uitagenda/2929884615/bezoek-middeleeuws-muiderslot

Locatie

Muiden
Muiden, Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie