Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bietentocht Steenbergen

15 oktober, 2023 - 19 oktober, 2023

“De gemeente Steenbergen is al jarenlang een trouwe partner van de Bietentocht. Het jaarlijkse evenement sluit mooi aan bij de historie van de (vesting)stad, alsook bij het heden en verleden van de bietenteelt en de suikerproductie in de gemeente.
Met een educatief project zorgen we er samen voor dat deze geschiedenis wordt overgedragen op de jeugd.”

De bietentocht is een jaarlijkse zeiltocht waarin het verleden tot leven komt met vijfentwintig traditionele schepen die vijf dagen lang over de Oosterschelde en het Volkerak zeilen en hierbij elke dag een andere haven aandoen.

Wil je de tocht komen volgen? De Bietentocht start op zondag 15 oktober in Colijnsplaat, waar de schepen in de middag de haven binnen zullen varen, zoveel mogelijk op zeil. Op maandag gaan we richting de Oesterdam, dinsdag meren we af bij Yerseke, waar dan ook een Oesterfestival is. Op woensdag zetten we koers naar de Krammersluizen. Op donderdagochtend is er nog een zeilroute op het Volkerak in de ochtend, waarna de schepen naar de Heen gaan om in de middag te worden gejaagd naar Steenbergen.

Op donderdag 19 oktober verzamelen de schepen zich op de Steenbergse Vliet en worden de schepen vanaf 12 uur naar Steenbergen getrokken door paarden.

Wilt u meer informatie over deze historische zeiltocht? Kijk dan op www.bietentocht.nl

De gemeente Steenbergen is een educatief partner van de Bietentocht.

De vloot gaat voor anker op de nacht van woensdag op donderdag op de Krammer (dus niet van dinsdag op woensdag).

In Colijnsplaat wordt de Bietenvloot hartelijk ontvangen door de lokale horeca café Juliana en Eethuis de Linde. Daarnaast hebben we een cultureel partner gevonden in de Stichting Caudicaria en GalleryMaritime die een bijdrage zullen leveren aan de opening van de Bietentocht. Ze leveren sponsoring in natura. Bovendien tonen ze de lange geschiedenis die Colijnsplaat heeft met de scheepvaart. Hoe dit programma precies in elkaar steekt blijft nog even een verrassing.

Wel kunnen we verklappen dat ook de gemeente zich niet onbetuigd laat: de loco-burgemeester van Noord-Beveland, mevrouw Y. Maas, zal een prijs uitreiken die speciaal voor deze gelegenheid is ontworpen.  

 

 

Gegevens

Begin:
15 oktober, 2023
Einde:
19 oktober, 2023
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.bietentocht.nl/

Locatie

steenbergen