Laden Evenementen

« Alle Evenementen

BROUWERSNÖS Groenlo

27 juni - 31 oktober

Villa Adriana is een eeuwenoude prachtige historische villa met een enorme geschiedenis en mooie verhalen. Schitterend gelegen aan de stadsgrachten van Groenlo. Kortom de perfecte plek voor een craftbierbrouwerij.

Het prachtige gebouw diende meerdere generaties als woonhuis van een wel héél bekende brouwersfamilie uit Groenlo. De bierige geschiedenis wordt voortgezet bij Brouwersnös. Gedreven en geheel op zijn eigen wijze, worden er kleinschalige, ambachtelijke craftbieren gebrouwen. Deze zijn voorzien van mooie verhalen en klinkende namen, passend in deze omgeving. Daarnaast is er een destilleerderij ondergebracht in Brouwersös.

De villa is omgebouwd tot sfeervol proeflokaal. De tuin is een heus openbaar Brouwerspark met aan de gracht een Brouwershaven met fluisterbootjes. En het belangrijkste: de brouwerij staat op de plek achter in het park, geheel passend in de natuur van de grachtengordel.

Rondleiding
Neem een kijkje in de brouwerij. We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: is dat nou zo moeilijk, een potje bier brouwen? Wis en waarachtig wel!
Ons brouwproces is zeer uitzonderlijk en authentiek, we laten onze bieren namelijk drie keer vergisten. Deze unieke manier van bierbrouwen leggen we je graag uit tijdens een rondleiding door onze brouwerij. Tijdens de rondleiding zul je zien, ruiken en voelen met welk vakmanschap en liefde wij onze bieren brouwen. Kortom, het ideale uitje voor bierliefhebbers uit de Achterhoek!
Je kunt van dichtbij alle brouwerij onderdelen en afvullijnen bekijken en vragen stellen. Dagelijks worden er twee rondleidingen georganiseerd: om 12:00 uur en om 15:00 uur. De rondleiding duurt circa 45 minuten. Graag wel even reserveren i.v.m. de te verwachte drukte.

Proef onze speciaalbieren in ons proeflokaal
Houd het niet alleen bij ruiken en zien, maar proef onze lekkere speciaalbieren ook in ons proeflokaal! In dit warme en gezellige café ben je van altijd welkom om onze speciaalbieren te proberen onder het genot van bijpassende hapjes. Echt een typisch Achterhoeks uitje voor families, vrienden en collega’s! In ons bierhuis hebben we altijd 12 verschillende soorten bier op de tap en is er dus voor iedereen wat wils! Uiteraard hebben we ook Achterhoekse koffie en frisdrank voor de kleintjes. Naast al dat ‘gezoep’, kun je hier ook terecht voor een voortreffelijke lunch of 3-gangen diner.

Proost! En loat ’t oe smaken!

Rondvaart door de historische grachten van Groenlo –
Ons stadje Groenlo, ook wel Grolle genoemd, heeft een rijke historie. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden werden er hier hevige gevechten gevoerd. Om Groenlo te verdedigen zijn er in en rondom de stad vestingwerken aangelegd. Deze bolwerken zijn samen met andere Grolse bezienswaardigheden nog te bewonderen tijdens onze historische rondvaart over de grachten van Groenlo. Deze prachtige tocht start en eindigt bij ons eigen haventje: ‘de Brouwershaven’ en duurt ongeveer 45 minuten. Tijdens de rondvaart in een fluisterbootje word je begeleid door onze kapitein die je voorziet van alle mooie verhalen. Ben je nieuwsgierig naar de tocht?

Brouwersnös

Eibergseweg 1
7141 CD Groenlo

Gegevens

Begin:
27 juni
Einde:
31 oktober
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://groenlo.nl/detail/brouwersnos/

Organisator

VVV Groenlo

Locatie

Groenlo
Vestingstad Groenlo
Groenlo, 7141HE Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie