Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van het Kasteel in het Markiezenhof Bergen op Zoom

20 mei 11:00 - 17:00

Op de Dag van het Kasteel (tweede pinksterdag) zijn we geopend en kun je met 50% korting per persoon het Markiezenhof bezoeken!

Aan tafel!

Deze editie is het thema ‘Aan Tafel!’, waarbij we de focus leggen op de voedselcultuur van kastelen en buitenplaatsen.

Eén van de belangrijkste aspecten van het leven en van cultuur is eten. Zonder eten is er geen leven mogelijk wat ervoor zorgt dat een groot gedeelte van het leven in het teken staat van voedsel. Dit was zeker ook het geval bij kastelen en buitenplaatsen. Ze hadden bijvoorbeeld vaak hun eigen moestuinen, enorm veel keukenpersoneel, uitgebreide tafeletiquette en prachtige serviezen. Eten was niet alleen noodzakelijk maar ook een luxe en een manier om met hun rijkdom te kunnen pronken.

Ook nu zijn kastelen, buitenplaatsen en eten nog vaak met elkaar verbonden. Veel kastelen en buitenplaatsen zijn namelijk tegenwoordig een horeca locatie. Opnieuw worden veel locaties gebruikt voor heerlijke diners en gezellige ontbijtjes.

Speurtochten

Zowel binnen in het Markiezenhof als buiten in de historische stadsmoestuin kun je genieten van heerlijke en leuke speurtochten!

Hoffelijke rebus

Verken het paleis en ontdek welke lekkernijen en tafelgebruiken er te vinden zijn.

Dwaal onder andere door de Stijlkamers, doorzoek zorgvuldig de zolder met kermisminiaturen en kijk rond in de Blauwe Zaal. Kun je de ontbrekende letters vinden?

De gevonden letters vormen een woord dat verband houdt met de geschiedenis van het stadspaleis. Weet jij welk woord het is…? Los de rebus op, lever hem in bij de balie (bij de ingang) zodra je vertrekt en ontvang gelijk een kleine verrassing!

De rebus is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar en ontvang je gratis zodra je een bezoekje brengt aan het het stadspaleis. Tijdens Dag van het Kasteel kun je met 50% korting per persoon ons bezoeken!

Markiezenhof

Steenbergsestraat 8

4611 TE Bergen op Zoom

Locatie

Het Markiezenhof
Bergen op Zoom, Noord-Brabant Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie