Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De 7 wonderen van Grenspark Groot Saeftinghe

23 juni 13:00 - 19:00

Op zondag 23 juni organiseren Grenspark Groot Saeftinghe, gemeente Hulst, gemeente Beveren en Stichting Het Zeeuwse Landschap het evenement ‘de 7 wonderen’. Tussen 13 en 17u verwelkomen gidsen bezoekers op zeven unieke locaties in Grenspark Groot Saeftinghe.

Op elke plek vertelt een gids over de bijzondere geschiedenis en de toekomstplannen.

Bezoekers volgen de fietsroute langs de zeven wonderen, stippelen zelf hun route uit langs enkele wonderen of stappen op de Zonnetrein, fluistertrein of bus. Tot 19u kan in Prosperpolder genoten worden van vele streekproducten en muzikale optredens.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Ze kunnen op de foto in de photobooth, zich laten schminken en er is een springkussen.

Ook is er een mogelijkheid voor een extra plezierrit op bijzondere voertuigen, zoals een riksja, e-driewieler of een van de vele andere mogelijkheden.

Kortom, de bezoekers stellen op deze dag zelf hun ontdekkingsreis samen.

De 7 wonderen:
De zeven locaties die te zijn bezoeken, zijn: onthaalpoort Prosperhoeve, Doel, radartoren Ouden Doel, onthaalpoort Panoramaheuvel, onthaalpoort Saeftinghe, Meester van der Heijdengroeve en twee actieve landbouwbedrijven: De Arenberghoeve en de Mariahoeve. Coördinator Careen Verwilligen licht toe: “Grenspark Groot Saeftinghe herbergt een bijzondere geschiedenis en kent mooie toekomstplannen.

We willen de bezoekers hiermee laten kennismaken. Wist je bijvoorbeeld dat je in de Meester van der Heijdengroeve sporen kan vinden van zeeleven dat er een miljoen jaar geleden voorkwam? Ik vind dat zo bijzonder! Zo heeft elke wonder zijn eigen verhaal dat wacht om ontdekt te worden!”

Praktisch
Bezoekers kunnen hun ontdekkingsreis starten bij een van de wonderen of vanaf de centrale vertreklocatie in Prosperpolder.

Hier is het ook mogelijk om in te stappen op de Zonnetrein of een van de andere voertuigen. In Prosperpolder is een markt met streekproducten, muziek en ander
entertainment.
Locatie: Prosperhoeve, Belgische Dreef 8, 9130 Beveren – België

Tijd: Van 13:00 tot 19:00 uur. De gidsen staan tot 17:00 uur op de verschillende locaties.

Meer info en inschrijven voor de vervoersmogelijkheden via www.grensparkgrootsaeftinghe.eu

Let op! Contant geld meenemen is aanbevolen.

De 7 wonderen is een samenwerking tussen Grenspark Groot Saeftinghe, gemeente Hulst, gemeente
Beveren en Het Zeeuwse Landschap.

Gegevens

Datum:
23 juni
Tijd:
13:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.grensparkgrootsaeftinghe.eu/evenementen/3442/

Locatie

Hulst