Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Design” by nature Muiderslot Muiden

16 maart 10:00 - 17:00

De kasteeltuinen staan (bijna) in bloei, de natuur ontluikt. Ook in het kasteel Muiderslot is de lente zichtbaar.

De tentoonstelling “Design by Nature: bloemen & insecten” in het Muiderslot nodigt uit om de schoonheid van de natuur te ervaren door de ogen van creatieve kunstenaars: fotograaf Marit van Ekelenburg en stylistenduo The Wunderkammer.

Zo zijn de kasteelruimtes aangekleed met spectaculaire eigentijdse bloemencreaties van het stylistenduo The Wunderkammer. Naast bloemen is er ruimte voor insecten, zij verdwijnen steeds meer uit de natuur. Hoogtijd dat ze nu een gezicht krijgen. De verbluffende close-up foto’s van insecten door fotograaf Marit van Ekelenburg benadrukken hun unieke structuren en schoonheid.

In een speciale audiotour is er naast aandacht voor de hedendaagse werken, aandacht voor bloemen en insecten die al eeuwen niet alleen in de tuinen zichtbaar zijn, maar ook op schilderijen en meubels: de natuurlijke wereld als inspiratiebron voor creatieve ontwerpen en kunstvormen.

Praktische info:

  • Leuk voor alle leeftijden.
  • In de tuinen en in het kasteel.
  • Speciaal ingesproken audiotours.

 

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 16 maart 2024 t/m 31 maart 2024 10.00 – 17.00 uur
  • Dagelijks vanaf 1 april 2024 t/m 7 juli 2024 10.00 – 17.00 uur
Rijksmuseum Muiderslot
Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Locatie

Muiderslot
Muiden, 1398 AA Muiden Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie