Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie: “stof tot nadenken” Museum Naarden

15 juni, 2024 10:30 - 5 januari, 2025 17:00

Reizenden tentoonstelling met kunstwerken van oude wollen militaire textiel

Stof tot Nadenken | Het uniform als laatste vesting

Uniformen van militairen spreken tot de verbeelding. Voor de één zijn de tekenen van onderdrukking, voor de anderen symbolen van de verdediging van vrijheden. En van alles ertussenin..

Daartoe hebben we 33 kunstenaars gevraagd om een kunstwerk te maken op basis van stukken stof uit afgedankte uniformen. Alle kunstenaar hebben hun eigen invulling gegeven van hoe zij naar een uniform kijken.

We hebben medewerking gekregen van Defensie, die afgedankte uniformen voor de kunstenaars beschikbaar stelde, want ook Defensie is geïnteresseerd in wat uniformen betekenen voor mensen die zelf geen militair zijn, maar wel, zeker in huidige tijden, dagelijks uniformen op TV zien in diverse conflicten.

De bezoekers krijgen allerlei vragen te zien: wat betekent een uniform voor jou? Wat vind jij het verdedigen waard? Zou je vechten voor wat je het verdedigen waard vind?

Daarnaast hebben we ook een opstelling met daarin een uniform uit de Napoleontische tijd en een hedendaags uniform. Die uniformen zijn totaal verschillend en we zullen de bezoekers laten zien waarom dat zo is.

We hopen dat de tentoonstelling de bezoekers aan het nadenken zet. Over verdediging, over uniformen, over van alles….

De tentoonstelling is ontwikkeld door een samenwerking met Stichting PubArt kunstprojecten.

De tentoonstelling ‘Stof tot Nadenken. Het uniform als laatste vesting’ is vanaf 15 juni 2024 tot en met 5 januari 2025 te zien in het Nederlands Vestingmuseum in Naarden.

Het Vestingmuseum is van dinsdag tot en met zondag van 10:30-17:00 uur geopend. Museumkaarthouders en kinderen tot en met 4 jaar hebben altijd gratis entree. Kijk voor meer informatie op www.vestingmuseum.nl .

Locatie
Vestingmuseum
Westwalstraat 6
1411 PB  Naarden

Gegevens

Begin:
15 juni 10:30
Einde:
5 januari, 2025 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://forten.nl/activiteit/expositie-stof-tot-nadenken/

Locatie

Naarden