Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kerktoren beklimmen Calixtusbasiliek Groenlo

27 juni - 30 november

De toren van de (Nieuwe) H. Calixtusbasiliek is beeldbepalend voor de stad Groenlo. Het beklimmen van de toren is een unieke ervaring: een geweldig uitzicht over Groenlo en verre omgeving. Bij helder weer is het panorama wel 40 kilometer. De toren heeft een hoogte van 74.25 mtr. (bovenkant haan) en vanaf ongeveer 40 mtr. hoogte valt te genieten van een fantastisch uitzicht.

De kerk is in Groenlo en omstreken bekend als de Nieuwe Calixtuskerk. Net als de nog bestaande Oude Calixtuskerk in Groenlo is de kerk vernoemd naar paus Calixtus I. Net als de Sint-Werenfriduskerk in Zieuwent, wordt de kerk lokaal de “kathedraal van de Achterhoek” genoemd. Op 12 augustus 2014 werd bekend gemaakt dat paus Franciscus de kerk heeft verheven tot basiliek.

Vakkundige begeleiders geven tijdens een rondleiding tekst en uitleg over de toren, de bouw van de kerk en alles wat samenhangt met deze unieke in 1908 opgeleverde Achterhoekse kerk.

Wilt u een keer alleen, of met een groep, een rondleiding en/of de toren beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht over Groenlo vanaf de torentrans, neem dan eens contact op of kijk op de website. U krijgt informatie over het interieur en de bouwers van deze unieke in 1908 opgeleverde Achterhoekse kerk.

Kerktoren beklimmen H. Calixtusbasiliek

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo

Gegevens

Begin:
27 juni
Einde:
30 november
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://groenlo.nl/detail/kerktoren-beklimmen-h-calixtusbasiliek/

Organisator

VVV Groenlo

Locatie

Groenlo
Vestingstad Groenlo
Groenlo, 7141HE Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie