Laden Evenementen

« Alle Evenementen

KlimaatExpo Muiderslot Muiden

25 juni 10:00 - 15 september 17:00

Deze zomer, staat het Muiderslot in het teken van de uitdagingen rondom klimaatverandering. Twintig kunstenaars reflecteren op creatieve wijze op dit thema.

Te midden van de weelderige tuinen die bekend staan om hun biodiversiteit, zijn er in en rond het kasteel zo’n 25 kunstwerken te bewonderen. De KlimaatExpo is een innovatieve tentoonstelling die je op een inspirerende en educatieve manier aanmoedigt om na te denken over jouw rol in het behoud van onze planeet en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Speciaal voor de expo is een aparte audiotour en een podcastserie ontwikkeld waarin de kasteelcollectie door een groene bril wordt bekeken.

De KlimaatExpo is een samenwerking tussen het Muiderslot en ArtWorlds.

Familieprogrammering
Gedurende de zomer biedt het Muiderslot diverse creatieve activiteiten aan. Samen met enkele exposanten worden (inloop)workshops georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan kunst maken door recycling van afval of werken met planten.

Over ArtWorlds
ArtWorlds werd in 2010 opgericht met als doel kunst toegankelijker te maken voor een breder publiek. De stichting organiseert tentoonstellingen met maatschappelijke thema’s en zet zich actief in voor diversiteit en inclusiviteit in de kunstwereld.

Rijksmuseum Muiderslot

Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Gegevens

Begin:
25 juni 10:00
Einde:
15 september 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.visitgooivecht.nl/nl/locaties/2410345682/rijksmuseum-kasteel-muiderslot

Locatie

Muiden
Muiden, Nederland + Google Maps
Bekijk de site van Locatie