Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kraak de code spel in Groenlo

27 juni - 31 oktober

Het spel KRAAK DE CODE is een wandeling langs de mooiste plekjes van Groenlo. Tijdens de wandeling krijg je opdrachten. Je moet soms dingen fotograferen, maar het belangrijkste is dat je de cijfers weet te achterhalen van de cijfercode van de schatkist. Lukt het om de code te kraken en de kist te openen?

Het vestingstadje Grol zoals Groenlo vroeger heette is van 20 juli t/m 19 augustus 1627 belegerd door het Staatse leger van Prins Frederik Hendrik. Deze belangrijke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis staat bekend als het Belegh van Grol. Grol is dan al 21 jaar in Spaanse handen.

De Spaanse stadscommandant Mathijs van Dulcken geeft zich gewonnen tijdens het Belegh van Grol op 19 augustus 1627. Een dag later op 20 augustus vertrekken de Spaanse soldaten met veel van hun goederen uit het vestingstadje Grol. Maar één ding hebben ze niet mee mogen nemen namelijk de Spaanse schat. Die hebben de Spanjaarden vlak voor hun overgave ergens begraven in Grol.

Onlangs werd deze Spaanse goudschat bij werkzaamheden opgegraven. Maar er was een probleem. Er zat een slot op de schatkist met een cijfercode. Het slot is tot op de dag van vandaag niet open te krijgen. De Spanjaarden hebben wel een oorkonde achtergelaten met daarop diverse opdrachten hoe de code van het slot te kraken.  Lukt het jullie om opdrachten op te lossen en de code te kraken?

Opdrachten

Het spel KRAAK DE CODE is een wandeling langs de mooiste plekjes van Groenlo. Tijdens de wandeling krijg je opdrachten. Je moet soms dingen fotograferen, maar het belangrijkste is dat je de cijfers weet te achterhalen van de cijfercode van de schatkist. Lukt het om de code te kraken en de schatkist te openen?

Voor prijzen en meer informatie bezoek de website groepsuitjesgroenlo.nl

Gegevens

Begin:
27 juni
Einde:
31 oktober
Evenement Categorie:
Site:
https://groenlo.nl/detail/kraak-de-code/

Organisator

VVV Groenlo

Locatie

Groenlo
Vestingstad Groenlo
Groenlo, 7141HE Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie