Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: “over de verlichting bij Biblioplus Grave”

24 september, 2023 14:00 - 16:00

De Bibliotheek van Grave verwelkomt cultuurwetenschapper Herm Gerrits voor een boeiende lezing over de Verlichting en haar invloed op de moderne samenleving. Deze twee inspirerende middagen vinden plaats op 17 en 24 september, om 14.00 uur in de Leestuin van de Bibliotheek in Grave.

De Verlichting, een periode die de 17e en 18e eeuw in Europa kenmerkte, was een tijd van intellectuele en filosofische bloei. Het legde de basis voor ideeën over vrijheid, gelijkheid, rationaliteit en individuele rechten die de fundamenten van moderne democratische samenlevingen vormen. Cultuurwetenschapper Herm Gerrits zal de complexiteit van deze beweging belichten en de erfenis ervan verkennen, die tot op de dag van vandaag relevant is.

We zijn blij Herm te mogen verwelkomen voor deze informatieve lezing over de Verlichting. Deze periode in de geschiedenis heeft de manier waarop we de wereld begrijpen en vormgeven diepgaand beïnvloed, en we hopen dat deze lezing het publiek zal inspireren om die erfenis verder te verkennen. We moedigen iedereen aan om deel te nemen aan deze leerzame middag en meer te ontdekken over de Verlichting en de blijvende impact ervan op onze samenleving.

De lezing is gratis toegankelijk voor iedereen en er zal gelegenheid zijn tot vragen stellen en discussie na afloop. Graag vooraf aanmelden via biblioplus.nl/agenda.

BiblioPlus

Trompetterstraat 2

5361 ER Grave

Locatie

Biblioplus Grave
Trompetterstraat 2
Grave, Noord-Brabant 5361 ER Grave
+ Google Maps
Telefoon
0486 474 540
Bekijk de site van Locatie