Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MvdG: Wandeling Stevensweert: ‘Op campagne met Oranje’

22 oktober, 2023 13:00 - 14:30

Op zondag 22 oktober 2023 wordt er door het gidsenteam van de VVV Stevensweert een rondleiding  georganiseerd die in het teken staat van de Maand van de Geschiedenis met het thema Eureka!

Ontdek via deze themawandeling samen met een VVV-gids de historische kern van de voormalige vesting Stevensweert. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de nauwe banden tussen de Oranjes en de verschillende heren van Stevensweert / Ohé en Laak. Daarnaast is er aandacht voor diverse ‘Eureka-momenten’, waarbij de lokale heren de perfecte oplossing dachten te hebben voor een aantal moeilijke problemen.

Tijdens deze themawandeling vertelt de VVV gids meer over de nauwe banden tussen de Oranjes en de verschillende heren van Stevensweert en Ohé en Laak. En geeft onder meer antwoord op de vragen: Welke rol speelde Hendrik van den Bergh in 1632 bij de veldtocht van prins Frederik Hendrik? Wie kwam naar kasteel Walburg voor de doop van zijn petekind? Waarom gaf koning Willem I financiële steun aan Stevensweert? En welk persoonlijk geschenk gaf de graaf Von Hompesch aan prinses Emma ter ere van haar verloving met koning Willem III?

Aanvullende informatie

  • Start om 13.00 uur bij VVV Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
  • Reserveren is verplicht
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Deelnemers kunnen gratis het Museum Stevensweert-Ohé en Laak bezoeken en de tijdelijke tentoonstelling ‘Op Campagne met Oranje’ in het Protestants kerkje
  • Op 8 en 29 oktober is ook een lezing met rondleiding in Museum Stevensweert over dit onderwerp te volgen.

Kosten evenement

Gegevens

Datum:
22 oktober, 2023
Tijd:
13:00 - 14:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.hartvanlimburg.nl/nl/evenement/mvdg-wandeling-stevenert-op-campagne-met-oranje

Organisator

VVV Stevensweert

Locatie

Stevensweert