Op zondag 5 november kunnen geïnteresseerden in archeologie en bodemvondsten weer terecht aan het Doornedijkje 50 in Steenbergen, waar Stichting Stadsarcheologie Steenbergen de deuren van haar expositieruimte zal openen.

Deze open dag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis.

De vrijwilligers laten zien wat er aan archeologische voorwerpen in Steenbergen is gevonden. Wie zelf een archeologische vondst heeft gedaan kan deze meebrengen en er meer informatie over inwinnen.

Verder toont een presentatie hoe in 1978 een opzienbarende archeologische opgraving werd gedaan na de afbraak van de Weeshuizen in de Blauwstraat. Wie interesse heeft in metaaldetectie is ook van harte welkom: de vrijwilligers gaan graag in discussie over het reinigen van metalen bodemvondsten. Tenslotte wordt gedemonstreerd hoe Neanderthalergereedschap werd gemaakt.

Wie belangstelling heeft in archeologie is daarnaast van harte welkom zich aan te sluiten bij de vrijwilligers.

De bezigheden van de groep zijn heel divers zoals het assisteren van archeologische bedrijven bij onderzoeken in Steenbergen, het restaureren van archeologische voorwerpen, het helpen bij het maken van een database met Steenbergse bodemvondsten en het op orde houden van de werk- en expositieruimte. Ook kunnen de vrijwilligers hulp gebruiken bij het geven van informatie aan scholieren.