Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open huis oude stadhuis Tholen

18 oktober, 2023 14:00 - 16:00

De wind door je haar. De zilte zee in de lucht. Het groene landschap glijdt aan je ogen voorbij. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen duiken erin op. Rust en ruimte omkaderd door Nationaal Park Oosterschelde. Alles valt hier van je af. Tholen is thuiskomen.

De gemeente Tholen is rijk aan historie en cultuur. Er zijn drie stads- en dorpswandelingen die bezoekers en inwoners de kans geven om die betreffende kern te verkennen en meer te leren over de geschiedenis en bezienswaardigheden.

Loop eens binnen in dit pareltje van Tholen, het voormalige stadhuis met z’n rijke geschiedenis. Een gastheer of gastvrouw maakt je graag wegwijs en je kunt op eigen gelegenheid het gehele gebouw verkennen. Zo’n unieke inkijkje krijg je niet gauw, dus maak er zeker gebruik van.

Het Stadhuis van Tholen is het voormalige stadhuis van de stad Tholen in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan Hoogstraat 12.

Het gebouw, in laatgotische stijl, werd gebouwd omstreeks 1475, dat is na de grote stadsbrand van 1452. Voordien stond een schepenhuis op dezelfde plaats. Het is niet precies bekend wie de bouwmeester was. Dit kan Andries Keldermans of Everaert Spoorwater geweest zijn.

 

Gegevens

Datum:
18 oktober, 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.eilandtholen.nl/evenementen/open-huis-oude-stadhuis-tholen-3/

Locatie

Tholen