Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sluit je aan bij de soldatenschool op Slot Loevestein

1 mei 10:00 - 17:00

Nieuwe soldaten opgelet! Ter verdediging van het slot en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zal een nieuwe soldatenlichting plaatsvinden op Slot Loevestein op woensdag 1 mei.

En wat is er nu kenmerkend voor een gedisciplineerd leger? Dat soldaten stil zijn, luisteren en bevelen opvolgen, ‘Houd je klep dicht soldaat!’. Leer de handelingen van het laden van het geweer en het vechten in een groep, want vechten doe je niet alleen! Hoe doe je kruit en een kogel in een musket? Hoe gebruik je een laadstok? Hoe moet je “in rijen en gelederen” schieten? Hoe bescherm je jezelf tegen een aanval?

Deze activiteit vindt vijf keer per dag plaats. Om 11:00, 12:00, 15:00 en 16:00 uur is het voor kinderen vanaf 7 jaar. Om 14:00 uur is er een training speciaal voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar.

Extra vakantieactiviteiten
Speurtocht, tingieter, workshops vriendschapsbandjes maken en oud-Hollandse spellen. Heel de vakantie worden er extra activiteiten aangeboden. Op Bevrijdingsdag vertrekt er een colonne oude legervoertuigen vanaf Loevestein en kun je meedoen met een workshop ganzenveer schrijven onder begeleiding van Hugo de Groot.

wanneer

  • Woensdag 1 mei 2024     10.00 – 17.00 uur

prijzen

  • € 16,50

Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Gegevens

Datum:
1 mei
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Bezoek de langstraat
E-mail
webmaster@gouverneurshuis.nl <webmaster@gouverneurshuis.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Poederoijen