Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stadswandeling met gids door Tholen

16 september, 2023 14:00 - 15:30

Maak een wandeling met gids door deze gastvrije vesting aan het water

De kern Tholen op het gelijknamige eiland is al meer dan 650 jaar springlevend. De rijke geschiedenis van deze grote, kleine stad kun je beleven tijdens een boeiende wandeling door het historische hart van één van de mooiste vestingsteden van Nederland. Vrijwel volledig omringd door het water was het van oudsher zeer strategisch gelegen. In groepsverband wandel je met een ervaren lokale gids terug in de tijd en beleef je ook het stadsleven van nu. Pronte molens, imposante kerken, rijke huizen en vele prachtige anekdotes over het leven van de Tholenaar toen en nu. Welkom in Tholen.

Waar komt de naam Tholen vandaan? Ken je het oudste carillonklokje van Nederland? Wat is het verschil tussen een Hoogaars en een Hengst? Wat is een travaille? Waar liggen de roots van Karin Bloemen? Waarom was de winter van 1963 een desastreus jaar? Waar liep de tram en waar kwam die vandaan? Deze en nog veel meer onderwerpen passeren de revue tijdens een georganiseerde rondwandeling door Tholen.

In de maanden en september staat iedere zaterdag om 14 uur één van onze gidsen klaar om je mee op pad te nemen. Kosten € 5 per persoon te betalen voor aanvang van de rondleiding. Verzamelpunt is restaurant JuNa/hotel Tholen aan de Kaaij.

Vaste rondleidingen

  • Tijdsduur: 1,5 uur.
  • Wanneer: Iedere zaterdag van juni t/m september om 14.00 uur.
  • Kosten: € 5 per persoon.
  • Taal: Nederlands.
  • Bijzonderheden: Aanmelden is niet noodzakelijk.
  • Startpunt: Hotel Tholen/restaurant JuNa, Kaaij 2, 4691 EE Tholen

Gegevens

Datum:
16 september, 2023
Tijd:
14:00 - 15:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.eilandtholen.nl/nieuws/doen-zien/tholen-stad/