Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vastenavendwandeling Bergen Op Zoom

21 januari 13:00 - 14:30

Eeuwenoude tradities, “leutege plekskes” en andere weetjes

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen. Maar sommige plekjes of gebeurtenissen in de stad verdienen een eigen wandeling, zoals deze.

De viering van de Vastenavend is een van de belangrijkste culturele evenementen in Bergen op Zoom.  Een feest van saamhorigheid, creativiteit, (soms eeuwenoude) tradities en symboliek.

Tijdens de vastenavendwandelingen nemen de Stadsgidsen u mee op een rondwandeling  langs de plekjes die verbonden zijn met de vastenavendviering. Onderweg worden allerlei verhalen en wetenswaardigheidjes gedeeld met de deelnemers (meelòòpers genoemd in het Bergse), bijvoorbeeld  “Waarom draagt de Bergenaar geen ‘mooi pakske’ tijdens de Vastenavend, maar gaat men gekleed in boerenkielen en gordijnen?”, “Waar komt de naam Krabbegat vandaan? ” enz. enz.
En natuurlijk wordt er onderweg een tussenstop gemaakt voor het nuttigen van een drankje.

Kortom een “stikgève” wandeling,  niet alleen voor Bergenaren,  maar ook voor de bezoeker van buiten Bergen op Zoom die kennis wil maken met een belangrijk onderdeel van de Bergse cultuur.
“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend? Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling.

Op 21 januari, 4 en 11 februari vliegen we weer uit. U kunt hiervoor tot 2 uur voor aanvang van de wandeling tickets reserveren.

Wilt u buiten deze data met een eigen “klupke” reserveren (minimale groepsgrootte 6 personen)?

 

Gegevens

Datum:
21 januari
Tijd:
13:00 - 14:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl/16/vastenavendwandeling

Locatie

Bergen Op Zoom
Steenbergsestraat 8 4611 TE + Google Maps
Telefoon
(0)164 277 07