Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verken het natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe bij vestingstad Hulst

21 september 08:00 - 17:00

Nabij vestingstad Hulst ligt het natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe. Uitgestrekte schorren, geulen en slikken: dit is het oerlandschap van Zeeland. Het Verdronken Land van Saeftinghe is een unieke plek vol bijzondere natuur en rijke historie.

Het is de grootste brakwaterschor van West-Europa. In de Middeleeuwen lagen hier dorpjes en zelfs een kasteel. Maar de natuur heeft het hier in de 14e en 16e eeuw overgenomen. Verschillende overstromingen in deze periode hebben ervoor gezorgd dat er weer dagelijks water in en uit Het Verdronken Land van Saeftinghe stroomt. De slikken en schorren die zijn ontstaan, vormen een trekpleister voor vogels. Tienduizenden vogels komen hier voedsel zoeken, broeden, rusten en overwinteren.

Hier kun je verschillende routes lopen door de kwelders. Dit zijn een soort van zandbanken die droog komen te liggen als het eb is. Speciaal voor kinderen is er het Plankierpad. Hier loop je een route van een kilometer over vlonders en het gras.

Een leuke route om te lopen door de natuur van het gebied. Je hebt hier ook een informatiecentrum over het gebied bij liggen en een restaurantje waar je wat kunt eten en drinken (Café het Verdronken Land).

 

Meer informatie is te vinden op:

https://www.hetzeeuwselandschap.nl/natuurgebieden/verdronken-land-van-saeftinghe

of op:

https://www.inulst.nl/search?search=land+van+saeftinghe