Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VVV wandeling Stevensweert – Grindwinning, een straf of een zegen

7 april 13:30 - 15:00

Wandeling met VVV-gids door en rond het vestingstadje Stevensweert en over de vestingwerken. De nadruk van de wandeling ligt op het thema grindwinning. Wat is nog zichtbaar van de grindwinning en wat heeft dit voor Stevensweert opgeleverd? Was het een straf of een zegen? Dat kom je te weten tijdens de VVV wandeling Stevensweert over de grindwinning in dit vestingstadje.

Grindwinning in Stevensweert

Stevensweert ligt aan de hoofdstroom van de Maas en vormt samen met Ohé en Laak het ’Eiland in de Maas’. Eind jaren dertig van de vorige eeuw ontdekte men onder de vruchtbare kleilagen veel grind. Dat heeft geresulteerd in de opoffering van vele hectaren landbouwgrond ten gunste van de grindwinning. Naast grondeigenaren en ontgrinders spon ook de gemeente Maasgouw goed garen bij deze grindwinning. Dit geld werd geïnvesteerd in de leefomgeving van de dorpen. Onder andere de vrij toegankelijke reconstructie van de vestingwerken is met deze gelden bekostigd.
Het Eiland in de Maas is daardoor voor bewoners én toeristen een formidabel pareltje geworden met een geweldige uitstraling!

Aanvullende informatie wandeling Stevensweert

  • Start wandeling om 13:30 uur bij VVV Stevensweert, Jan van Steffeswertplein 1 in Stevensweert.
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Reserveren is verplicht.
  • Maximaal 20 deelnemers.
  • Deelnemers kunnen gratis het museum Stevensweert-Ohé en Laak bezoeken.

Kosten evenement

€ 6,50 p.p. (incl. entree Streekmuseum Stevensweert/Ohé en Laak)

Locatie

Stevensweert