Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april

19 april 08:00 - 17:00

Het erfgoed van verdedigingslinies en verdedigingswerken is actueler dan ooit. Heden en verleden ontmoeten elkaar tijdens het landelijke Weekend van het Verdedigingserfgoed op 20 en 21 april 2024. Maar liefst 100 locaties verspreid over het land openen dan hun deuren. En bieden meer dan 200 recreatieve en educatieve activiteiten aan. Veel locaties kregen nieuwe bestemmingen, maar het belangrijke verhaal van vrijheid en democratie, blijft doorklinken tijdens boeiende excursies en rondleidingen. In vrije tijd en in vrijheid te bezoeken. In alle locaties schuilt attractie en tevens en belangrijke les voor de toekomst.

Op 20 en 21 april verenigt al het verdedigingserfgoed van Nederland zich. Om de verhalen te vertellen, de historie te laten herleven en bewustzijn te creëren. Maar ook om te genieten van een kop koffie op een prachtig fort-terras, van een boeiende rondleiding, van een voorstelling of om de kinderen te laten ravotten op voormalige verdedigingswallen. Het programma is te vinden op www.forten.nl.

Van Vestingvaart tot Bunkerbezoek
Van Vlieland tot Maastricht is er van alles te zien en te doen. In diverse vestingsteden – zoals Naarden, Gorinchem, Hulst, Bergen op Zoom, Willemstad, ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen – kan je mee met een vestingvaart of wandel je met een gids over de vestingwallen en bastions. Veel forten en bunkers herbergen boeiende musea. In het Nederlands Vestingmuseum Naarden bulderen de kanonnen op de schuttersdag. In het Zandvoorts Museum is de tentoonstelling ‘BUNKERS Het verborgen verleden van Zandvoort’ te zien. Op en rond het landgoed De Haere, even ten zuiden van Olst, zijn een groot aantal kazematten, bunkers en andere werken van de IJssellinie, waaronder een noodhospitaal, te bezichtigen. Wandel mee met een gids over de Sint-Pietersberg, bezoek Fort Sint Pieter en het Vestingmuseum Maastricht in de Helpoort. Of bezoek één van vijftig Koude Oorlog locaties zoals luchtwachttorens, schuilkelders, het Kazemattenmuseum Kornwerderzand en de Stingerbol in Ede. Meer weten over de Hollandse Waterlinies? Ga mee met een excursie op Fort bij Uithoorn, Fort Werk IV, Fort Rijnauwen, Fort Honswijk, Fort Everdingen of Fort Altena. Geniet daarna van koffie en taart of een heerlijke lunch op één van de vele fortterrassen. Op Fort Rijnauwen in Bunnik schuif je zelfs aan voor een bijzonder 5-ganger diner

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kijk dan op www.forten.nl.

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://forten.nl/

Locatie

Bergen Op Zoom
Steenbergsestraat 8 4611 TE
Telefoon
(0)164 277 07