Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend van het verdedigingserfgoed op Slot Loevestein

20 april 10:00 - 21 april 17:00

Weekend van het verdedigingserfgoed op Slot Loevestein
Eeuwenlang zorgden forten, bunkers, vestingen en linies voor de verdediging van ons land. Dit weekend, 20 en 21 april 2024 is het daarom Weekend van het Verdedigingserfgoed. Tijdens dit weekend zullen zo veel mogelijk erfgoedlocaties de deuren openen, waaronder Rijksmuseum Slot Loevestein.

Dit weekend vertellen de enthousiaste museumgidsen over de Hollandse Waterlinie. Om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur wordt het verhaal verteld in de grote Zael van het kasteel.

Ga op avontuur
En er is meer. Ga op avontuur en leer musketschieten, laat buskruit ontploffen in de Kruittoren en laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Of luister je liever naar één van de vele verhalen uit de geschiedenis van het stoere slot? Kun je niet kiezen? Dat hoeft ook niet. Rust even uit in de Taveerne met wat lekkers en vervolg je tocht door de muurtrappen van het kasteel, op zoek naar de kist van Hugo de Groot. Nog steeds energie over? Leef je uit op het klimparcours.

Nieuwe tentoonstelling: Tegenpolen
In een wereld vol conflicten en veranderingen dringt zich steeds meer de vraag op: “ben je voor of tegen, en aan wiens zijde sta jij?” Meningsverschillen zijn normaal, maar wanneer het wij-zij denken vijandig wordt, brengt dat risico’s met zich mee. Ontdek bijvoorbeeld het verhaal van Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt. In de 17e eeuw stonden zij lijnrecht tegenover elkaar. Hun meningsverschil over politiek en geloof zette het land op zijn kop.

De tentoonstelling vertelt niet alleen over deze historische clash, maar werpt ook een blik op het heden. Het Humanistisch Verbond belicht de actuele polarisatie in Nederland. Met prikkelende vragen en stellingen word je uitgedaagd om na te denken over je eigen standpunten en hoe deze zijn gevormd. De tentoonstelling toont dat verhalen verschillende kanten hebben. Maar vooral ook, dat mensen meer zijn dan hun mening. Het laat zien hoe dialoog over andere standpunten bijdraagt aan een samenleving met meer begrip en tolerantie, waarin iedereen zich thuis voelt. En waarin diversiteit ons juist kan verbinden.

Er is een speciale kinderlijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

wanneer

  • Dagelijks vanaf 20 april 2024 t/m 21 april 202410.00 – 17.00 uur

prijzen

  • € 16,50

Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Gegevens

Begin:
20 april 10:00
Einde:
21 april 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.bezoekdelangstraat.nl/agenda/220328651/weekend-van-het-verdedigingserfgoed-op-slot-loevestein

Locatie

Heusden