Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend van het Verdedigingserfgoed

20 april - 21 april

Oorlog is helaas van alle tijden. Ook Nederland heeft door de eeuwen heen vaak strijd geleverd. Dat zien we nog overal terug in indrukwekkende verdedigingswerken- en linies. Denk aan de vele pittoreske vestingstadjes en indrukwekkende forten. Het zijn bijzondere plekken met een hele geschiedenis! Tijdens het splinternieuwe evenement Weekend van het Verdedigingserfgoed (opvolger van het fortenseizoen) op 20 en 21 april ontdek je hier meer over. Dan kun je op bezoek bij honderden boeiende bouwwerken, die in sommige gevallen normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Een bijzonder leuk én leerzaam dagje uit voor het hele gezin!

Vestingsteden als Naarden, Bourtange en Gorinchem hebben in oorlogstijd veel betekend voor Nederland. Dankzij deze steden en de omliggende verdedigingswerken werden de inwoners van destijds beschermd. Daarom worden de Nederlandse verdedigingswerken- én linies tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed in het zonnetje gezet. Met diverse uitstapjes voor jong en oud wordt de belangrijke oorlogsgeschiedenis van Nederland in leven gehouden. En soms zijn het extra bijzondere uitjes, wanneer het alleen dít weekend toegankelijk is!

De Nederlandse verdedigingswerken stammen zowel uit de vorige eeuw als ver daarvoor. Het zijn oude bouwwerken, maar wel belangrijke bouwwerken uit onze geschiedenis. Daarom is het de moeite waard om hier meer over te leren. Voornamelijk jonge mensen zien de vestingstadjes en forten vooral als ‘Instagrammable’ plekken. Dat terwijl een heleboel forten onderdeel waren van de Hollandse Waterlinie: de bekendste verdedigingslinie van Nederland in oorlogstijd en uniek in de wereld. Daarom richt het evenement zich op het hele gezin. Wandel bijvoorbeeld samen met de kinderen mee met een rondleiding door een fort of vesting.

 

Locatie

Naarden