Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bezoekerscentrum Mauritshuis.

8 maart 11:00 - 31 maart 17:00

Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? En welke rol speelde Willemstad in de Zuiderwaterlinie? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer van het Mauritshuis.

Erfgoedmuseum de Heemkundezolder
Op zolder vind je Erfgoedmuseum de Heemkundezolder. Daar komt de boeiende historie van Willemstad en haar bewoners, de boeren, burgers en buitenlui tot leven aan de hand van voorwerpen. Op bijzondere dagen vertellen de leden van heemkundekring De Willemstad je graag over hun collectie.

Interactief bezoekerscentrum
In elke ruimte van Bezoekerscentrum Mauritshuis maak je op interactieve wijze kennis met de verhalen van Willemstad, de Stelling en de Zuiderwaterlinie. Van de film in de Canonkamer tot het een roeitocht langs de Zuiderwaterlinie. Van de grote multimediale vergadertafel tot een heus Watersnoodkabinet. Als gast in het Mauritshuis mag je drukken op elke knop, luisteren naar elk verhaal en krijg je de kans de vesting te verdedigen.

Op de Heemkundezolder kun je op zoek naar de verhalen van inwoners, boeren en buitenlui. Na je bezoek aan het bezoekerscentrum op pad in de omgeving? Ontdek de audiotips voor bezoekers in de ontvangsthal! De locatie is toegankelijk voor rolstoel- of scootmobielgebruikers. In het gebouw is een lift aanwezig.

Hofstraat 1 a
4797 AC Willemstad

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag gesloten
  • Elke woensdag 11.00 – 17.00 uur
  • Elke donderdag 11.00 – 17.00 uur
  • Elke vrijdag 11.00 – 17.00 uur

Deze openingstijden gelden vanaf 1 oktober tot en met 31 maart.

In de zomermaanden is het Mauritshuis ook op dinsdag geopend en opent het Mauritshuis om 10.00 uur. Voor huwelijken, vergaderingen en dergelijke zijn in overleg met de gastheer ruimere openingstijden mogelijk. Tijdens bijzondere gelegenheden kunnen de reguliere openingstijden afwijken.

Gegevens

Begin:
8 maart 11:00
Einde:
31 maart 17:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.visitmoerdijk.nl/nl/locaties/2788221432/bezoekerscentrum-mauritshuis

Organisator

Visit Moerdijk
E-mail
rondleidingen@fortsabina.nl <rondleidingen@fortsabina.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

willemstad