Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een bezoek aan vesting Veere start in het Museum Veere

28 juni 08:00 - 17:00

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan.

De Schotten zijn voor Veere belangrijk, vooral het gebouw met de distel aan de buitenkant herinnert daaraan. De zolder wordt deze zomer ingenomen door de geschiedenis van de walvisvaart, vroeger en nu. Er wordt ingegaan op een verschuivend perspectief op de jacht. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. Door het jaar heen organiseert Museum Veere activiteiten en tentoonstellingen die de historie van de stad steeds op een andere manier belichten. In de museumwinkel vind je een blijvende herinnering aan je bezoek aan historisch Veere.

Museum Veere: Achter de karakteristieke gevels van de Schotse Huizen en in het prachtig gerestaureerde Stadhuis komt de geschiedenis van Veere tot leven… Beleef alvast een beetje in onze minidocu!

Documentaire MuseumTV

Informeert u eens bij het museum naar de vele mogelijkheden voor de verschillende stadswandelingen om Vesting Veere te ontdekken!