Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing met als thema ‘Willemstad Brabants?’

22 oktober, 2023 13:00 - 14:30

Willemstad is een Hollandse enclave in de Brabantse regio. Vanzelfsprekend, toch? Emil Uriot, Adviseur architectuurhistorie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, bekijkt aan de hand van diverse onderwerpen de positie van Willemstad.

Vragen die aan de orde komen zijn: Hoe komt het dat Willemstad in de oostelijke regio’s van Noord-Brabant niet zo bekend is? Is de positie en de historische achtergrond van de stad uniek binnen de context van de Zuiderwaterlinie? Bestaan er historische en/of bouwkundige paralellen met de andere Brabantse regio’s? En hoezeer is onze historische kijk op Noord-Brabant een product van vorige generaties?

Na de pauze gaat de heer Uriot in op de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) en Noord-Brabant. Onder andere zal stil gestaan worden bij de positie van de RCE en het ‘verhaal’ van de provincie en West-Brabantse regio en wat de RCE betekent of kan betekenen voor de regio en Willemstad. En wellicht heb je nog wensen en of ideeën die van belang zijn voor het behoud en ontwikkeling van het erfgoed?

Deze lezing wordt georganiseerd door Heemkundekring De Willemstad in het kader van 400 jaar Mauritshuis. De lezing wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Moerdijk en gemeente Moerdijk.

Wanneer

  • Zondag 22 oktober 2023  om 13.00 uur

Prijzen

  • € 7,50 Kaartjes voor de lezing zijn verkrijgbaar bij boekhandel Het Rozemarijntje (Voorstraat 53 in Willemstad) en via Heemkundekring De Willemstad door te mailen naar info@heemkundekringdewillemstad.nl Prijs inclusief koffie of thee. Let wel op: beperkte beschikbaarheid en vol=vol!

Bezoekerscentrum Het Mauritshuis
Hofstraat 1 a
4797 AC Willemstad

Gegevens

Datum:
22 oktober, 2023
Tijd:
13:00 - 14:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.visitmoerdijk.nl/nl/agenda/agenda/2730702563/lezing-emil-uriot

Organisator

Visit Moerdijk
E-mail
rondleidingen@fortsabina.nl <rondleidingen@fortsabina.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

willemstad