Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Monumentendag in Brielle

9 september, 2023 11:00 - 17:00

Ook dit jaar vieren we Open Monumentendag in Brielle in stijl! Vestingstadje Brielle staat bekend als een echt monumentenstad. Daarom is er op Open Monumentendag van alles te beleven! Bezoek monumenten en bekijk verrassende voorstellingen, gratis en voor de hele familie!

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag levend erfgoed en dat nemen we in Brielle heel letterlijk. Niet alleen kun je op 9 september  grote, indrukwekkende monumenten als de St-Catharijnekerk, het Stadhuis en het Arsenaal bezoeken, ook in kleinere monumenten van particuliere eigenaars ben je welkom. In elk pand zorgen muzikanten, dansers, circusartiesten, verhalenvertellers of gidsen van Gidsengroep Brielle voor leven in de brouwerij. Kom bijvoorbeeld om 11 uur voor de opening van de Open Monumentendag naar het Arsenaal, waar Anne Rats haar korte theaterstuk Oorlog zal uitvoeren. Een thema dat perfect bij deze voormalige wapenopslagplaats past. Of woon om 13:30 uur het vrijheidscollege van Evgeniy Levchenko bij in de St-Catharijnekerk.

Kom dus op 9 september naar Brielle, want Brielle is trots op haar mooie binnenstad. Met ruim 400 grote en kleine rijksmonumenten behoort de vestingstad tot de top van Nederland. Dit jaar kun je er meer dan twintig panden bezoeken. En ook buiten de vestingwallen valt er veel te genieten: bezoek bijvoorbeeld de pas gerenoveerde Rijksscholengemeenschap, de Bedevaartskerk of de Stenen Baak.

Kijk voor het hele programma van OMD in Brielle: https://kunstencultuurvoorne.nl/open-monumentendag-2023-in-brielle/

Gegevens

Datum:
9 september, 2023
Tijd:
11:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.openmonumentendag.nl/monument/25-monumenten-open/

Locatie

Brielle
Markt 1
Brielle, 3231AH
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie