Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Willemstad: “Flimavond met echt Willemstadse beelden”

26 oktober, 2023 18:30 - 21:00

Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? Hoe kwam Willemstad aan die unieke ster-vorm? En welke rol speelde Willemstad in de Zuiderwaterlinie? Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer van het Mauritshuis.

400 jaar Mauritshuis!
Op zondag 4 juni openen we het feestjaar #400jaarMauritshuis! In 2023 vieren we het hele jaar feest met een divers activiteitenprogramma dat in de loop van het jaar verder wordt aangevuld. Benieuwd hoe we dit met jou willen vieren?

Erfgoedmuseum de Heemkundezolder
Op zolder vind je Erfgoedmuseum de Heemkundezolder. Daar komt de boeiende historie van Willemstad en haar bewoners, de boeren, burgers en buitenlui tot leven aan de hand van voorwerpen. Op bijzondere dagen vertellen de leden van heemkundekring De Willemstad je graag over hun collectie.

Interactief bezoekerscentrum
In elke ruimte van Bezoekerscentrum het Mauritshuis maak je op interactieve wijze kennis met de verhalen van Willemstad, de Stelling en de Zuiderwaterlinie. Van de film in de Canonkamer tot het een roeitocht langs de Zuiderwaterlinie. Van de grote multimediale vergadertafel tot een heus Watersnoodkabinet. Als gast in het Mauritshuis mag je drukken op elke knop, luisteren naar elk verhaal en krijg je de kans de vesting te verdedigen.

Op de Heemkundezolder kun je op zoek naar de verhalen van inwoners, boeren en buitenlui. Na je bezoek aan het bezoekerscentrum op pad in de omgeving? Ontdek de audiotips voor bezoekers in de ontvangsthal! De locatie is toegankelijk voor rolstoel- of scootmobielgebruikers. In het gebouw is een lift aanwezig.

Contact

Bezoekerscentrum Het Mauritshuis
Hofstraat 1 a
4797 AC Willemstad

Gegevens

Datum:
26 oktober, 2023
Tijd:
18:30 - 21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.visitmoerdijk.nl/nl/agenda/agenda/414524117/flimavond-met-echt-willemstadse-beelden

Organisator

Visit Moerdijk
E-mail
rondleidingen@fortsabina.nl <rondleidingen@fortsabina.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

willemstad